Μεγάλιθος χωρισμένος σαν από λέιζερ!

Ο μεγάλιθος που βρίσκεται στην έρημο Ταϊμά της Σαουδικής Αραβίας, είναι από τα πράγματα που μπορούν να σε «τρελάνουν», αν ψάξεις να βρεις πώς έγινε αυτό που βλέπεις.

Το Αλ Νασλαά (Al Naslaa) είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά πετρογλυφικά στην περιοχή. Επάνω τους είναι σχηματισμένα σχέδια, αλλά μια τέλεια σχισμή χωρίζει δύο βράχους που ισορροπούν στηριγμένοι πάνω σε πολύ μικρά βάθρα.

Ακόμα, οι δύο πλευρές της σχισμής είναι απόλυτα επίπεδη σαν κάποιος να την επεξεργάστηκε και από τις δύο πλευρές!

Οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί είναι ποικίλες. Πιθανότατα το έδαφος μετατοπίσθηκε ελαφρώς και ο βράχος κόπηκε στη μέση.

Ή πρόκειται για πετρώματα από υποθαλάσσιο ηφαίστειο, πριν από χιλιάδες χρόνια, και στερεοποιήθηκαν όταν απομακρύνθηκαν τα νερά. Ή ρωγμή έγινε μετά από άσκηση πίεσης ή πολλά ακόμα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με στοιχεία, τι ήταν αυτό που προκάλεσε το αφύσικο φαινόμενο.

Εκτός και αν μιλήσουμε για εργαλεία που διέθεταν οι αρχαίοι και τα οποία ίσως να μην υπάρχουν ούτε και σήμερα…

Πάντως, η πρώτη αναφορά στοιχείων γύρω από την περιοχή γίνεται σε ασσυριακές επιγραφές που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ. Στην όαση υπήρχε μια ευημερούσα πόλη, πλούσια σε πηγάδια νερού και όμορφα κτίρια.

Δεν υπάρχει όμως αναφορά για τους κομμένους βράχους που ισορροπούν.Ο Μεγάλιθος ανακαλύφθηκε το 1883 από τον Τσαρλς Χούβερ, προκαλώντας αντικρουόμενες απόψεις αρχαιολόγων όσον αφορά την προέλευσή του.

Το 2010, η αρχαιολογική και τουριστική επιτροπή της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός βράχου κοντά στην Ταϊμά με ιερογλυφική ​​επιγραφή του Φαραώ Ραμσή ΙΙΙ.

Με βάση αυτή την ανακάλυψη, οι ερευνητές έχουν υποθέσει ότι η Ταϊμά ήταν μέρος μιας σημαντικής χερσαίας οδού μεταξύ της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Αραβικής Χερσονήσου και της κοιλάδας του Νείλου και είχε κατοικηθεί από την εποχή του Χαλκού.

Πηγές: Unusual Places και Ancient Code / Επιμέλεια Snoopit24

Μεγάλιθος χωρισμένος σαν από λέιζερ! Μεγάλιθος χωρισμένος σαν από λέιζερ! Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Οκτωβρίου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.