Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης κατοικιών χτίζεται στη Νέα Υόρκη

Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχει ο μύθος της Βαβέλ: οι άνθρωποι αποφάσισαν να χτίσουν έναν πύργο που θα φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται, μέχρι την κατοικία του ίδιου του Θεού, κι εκείνος τους τιμώρησε χωρίζοντας τη μία κοινή γλώσσα σε χιλιάδες διαφορετικές για να μην μπορούν πια να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο μύθος για την κατάκτηση του ουρανού περιέχει την έννοια της ανθρώπινης αλαζονείας όπως και της τιμωρίας. Ποτέ όμως δεν θα πάψουμε να κοιτάμε προς αυτήν την κατεύθυνση -είναι ένα όνειρο γραμμένο στο DNA μας.

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια προς αυτήν την ουτοπία κατασκευάζεται στη Νέα Υόρκη. Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Adrian Smith + Gordon Gill σχεδίασε έναν ουρανοξύστη που όταν ολοκληρωθεί θα είναι κι επίσημα το πιο ψηλό κτίριο κατοικιών του πλανήτη. Τα διαμερίσματά του θα βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω από τα σύννεφα, μία ανάσα από το Central Park, στην τόσο περιζήτητη περιοχή του Μανχάταν, πολύ κοντά στον αντίστοιχα πανύψηλο Trump Tower, του οποίου τη δόξα φιλοδοξεί να κλέψει.

Τα 473 μ. του ουρανοξύστη θα τον βάλουν στο βιβλίο Guinness, όμως οι ένοικοι θα έχουν πολλές άλλες ανέσεις εκτός από την χαρά να φιλοξενούνται στο πιο ψηλό σπίτι της γης: ο 14ος όροφος θα μοιράζεται ανάμεσα σε ένα δωμάτιο με μπιλιάρδα καθώς και μία μεγάλη εσωτερική πισίνα, όπως αντίστοιχα ο 16ος θα έχει εκτός από άλλη μία πισίνα κι ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Στις εξτρά παροχές έρχεται ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα κέντρο μασάζ, μία σάουνα και γενικά όποια πιθανή κι απίθανη άνεση μπορεί να φανταστεί κανείς.

Όταν κάποιοι δημοσιογράφοι ρώτησαν έναν εκ των ιδρυτών του αρχιτεκτονικού γραφείου, τον Gordon Gill, σχετικά με την σχεδιαστική κατεύθυνση του project, εκείνος τόνισε ότι θα είναι κάτι μοναδικό στον κόσμο χωρίς όμως να ξεχάσει την αρχιτεκτονική παράδοση της πόλης. Το μόνο που μένει πια είναι να δούμε το πιο ψηλό κτίριο κατοικιών να ορθώνεται στον ουρανό του Μεγάλου Μήλου, χαρίζοντας άλλη μία πρωτιά στην σημαντικότερη πόλη του πλανήτη.

Πηγή: esquire.com.gr

Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης κατοικιών χτίζεται στη Νέα Υόρκη Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης κατοικιών χτίζεται στη Νέα Υόρκη Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Οκτωβρίου 22, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.