Αφού σφυρηλάτησε εντυπωσιακά αιχμηρές λεπίδες από υλικά, όπως σοκολάτα, ζυμαρικά, ακόμη και νεκρό ψάρι, ο πιο καταξιωμένος κατασκευαστής μαχαιριών της Ιαπωνίας δημιούργησε το τέλειο μαχαίρι: το μαχαίρι του σεφ από πάγο που απλώς λιώνει όταν το δείπνο τελειώσει.
Η οξύτευση της παγωμένης λεπίδας αποδείχτηκε μια μεγάλη πρόκληση καθώς η τριβή της ολισθαίνοντας κατά μήκος των οδόντων επιτάχυνε την τήξη.
Η λύση ήταν να κατασκευαστεί μια αυτοσχέδια πλαστική σκηνή γύρω από ένα ψυγείο και στη συνέχεια να ακονιστεί το μαχαίρι δεξιά μέσα στο τμήμα κατάψυξης όπου οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν εξασφάλιζαν μια αιχμηρή άκρη που θα μπορούσε να επιτευχθεί πριν το μαχαίρι γίνει νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια: