H NASA σχεδιάζει την κατασκευή μιας πόλης από αερόπλοια στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης

Διάφορες ταινίες και βιβλία επιστημονικής φαντασίας των αρχών του 20ου αιώνα παρουσίαζαν την Αφροδίτη ως έναν θαυμάσιο πλανήτη, με ζεστό κλίμα, δάση, βάλτους ή ακόμα και δεινόσαυρους.

Το 1950 το πλανητάριο Hayden στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αμερικής έκανε κρατήσεις για την πρώτη διαστημική τουριστική αποστολή πολύ πριν την εποχή του Blue Origins, του SpaceX και της Virgin Galactic.

Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος ήταν συμπληρώσει την διεύθυνσή του και να επιλέξει το κουτάκι με τον επιθυμητό προορισμό του που περιελάμβανε και την Αφροδίτη.

Δείτε το βίντεο:

Στην εποχή μας η Αφροδίτη δεν βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις όσων θέλουν να ταξιδέψουν στο διάστημα όμως η NASA αυτόν τον καιρό δουλεύει πάνω σε μια επανδρωμένη αποστολή στην Αφροδίτη με την ονομασία High Altitude Venus Operational Concept – (HAVOC).

Πως μπορεί όμως να γίνει εφικτή μια τέτοια αποστολή αφού η θερμοκρασία στην επιφάνεια της Αφροδίτης φτάνει τους 460°C;

Η λύση της NASA για αυτό το πρόβλημα δεν είναι να προσγειώσει την αποστολή στην αφιλόξενη επιφάνεια αλλά να χρησιμοποιήσει την πυκνή της ατμόσφαιρα ως βάση για εξερεύνηση.

Αυτή η αποστολή αποτελεί μακροπρόθεσμο σχέδιο και θα βασιστεί πρώτα σε μικρές δοκιμαστικές αποστολές για να είναι επιτυχής.

Μια τέτοιου είδους αποστολή είναι εφικτή με την τεχνολογία που έχουμε αυτή την στιγμή. Το σχέδιο της NASA είναι να χρησιμοποιήσει αερόπλοια που μπορούν να παραμείνουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Αφροδίτης για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται η ανώτερη ατμόσφαιρα της Αφροδίτης είναι η περιοχή που μοιάζει περισσότερο με το περιβάλλον της Γης σε όλο το ηλιακό σύστημα.

dailymail, tilestwra.com

H NASA σχεδιάζει την κατασκευή μιας πόλης από αερόπλοια στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης H NASA σχεδιάζει την κατασκευή μιας πόλης από αερόπλοια στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Οκτωβρίου 18, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.