Η γέφυρα του Μωυσή

Το Fort De Roovere είναι ένα χωμάτινο οχυρό, που κατασκευάστηκε ως μέρος της Ολλανδικής Θαλάσσιας Γραμμής ( Hollandse Waterlinie ), με μια σειρά από άμυνες με βάση το νερό και σχεδιάστηκε από τον Maurice του Nassau το 1628 κατά τη διάρκεια του Πολέμου των 80 χρόνων, όπου υπερασπίστηκε εναντίον Ισπανών επιτιθέμενων. Βρίσκεται κοντά στο Halsteren.

Το 1747, κατά τη διάρκεια του αυστριακού πολέμου της διαδοχής (1740-1748) το φρούριο τέθηκε υπό πολιορκία από τους Γάλλους. Αυτή η πολιορκία έχει τεκμηριωθεί εκτενώς. Τελικά, το φρούριο Bergen op Zoom έπεσε και η πολιορκία εγκαταλείφθηκε.

Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντων Πολέμων, το Bergen op Zoom πολιορκήθηκε ξανά, αυτή τη φορά από τους Άγγλους καθώς κυνηγούσαν τους Γάλλους πίσω στην πατρίδα τους.

Το φρούριο είναι ανοιχτό από το «πίσω» και αποτελείται από δύο προμαχώνες. Μέχρι την ανακαίνιση το 2010, η τάφρος του φρουρίου ήταν στεγνή και η γύρω περιοχή και οι όχθες ήταν κατάφυτες με δέντρα.

Στα μέσα του 2010, άρχισε εκτεταμένη ανακαίνιση του φρουρίου με την απομάκρυνση της βλάστησης και την εμβάθυνση της παλιάς τάφρου έτσι ώστε το φρούριο να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμο.

Επιπλέον, σχεδιάστηκε μια νέα γέφυρα, για να αποκτήσει πρόσβαση στο φρούριο χωρίς να διαταράξει τον αρχικό του σχεδιασμό, και επειδή η ιδέα μιας γέφυρας που διασχίζει την τάφρο φαινόταν ασέβεια, σχεδιάστηκε μια ασυνήθιστα μερικώς βυθισμένη γέφυρα.

Η δομή πήρε το όνομα "Η γέφυρα του Μωυσή", καθώς φαίνεται να διαιρεί τα νερά της τάφρου. Η εταιρεία RO&AD Architecten σχεδίασε επίσης ένα παρατηρητήριο με την ονομασία Pompejus όπου χρησιμοποιείται ως υπαίθριο θέατρο.

Η γέφυρα του Μωυσή Η γέφυρα του Μωυσή Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Μαρτίου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.