Ο κόσμος αλλάζει κι ένα βίντεο από την Αρκτική μας το υπενθυμίζει

Ο κόσμος αλλάζει, θέλοντας και μη παντού… Για πολλούς και διάφορους λόγους. Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να το ΄χουμε καταλάβει…

Το βίντεο εντυπωσιακό, δείχνει μία απ΄ αυτές τις σημαντικές αλλαγές.

Στον ανατολικό τομέα της Αρκτικής από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιούλιο ουδείς μπορούσε να πλεύσει. Στις 5 Ιανουαρίου 2021 το πετρελαιοφόρο Christophe de Margerie, της ναυτιλιακής εταιρείας Sovcomflot, βρισκόταν στο τελικό στάδιο ενός πειραματικού κυκλικού ταξιδιού: από τη Sabetta του αυτόνομου Okrug Yamalo-Nenets έως το κινέζικο Jiangsu και πίσω.

Το πλοίο έπλευσε με τη συνοδεία του πυρηνικού παγοθραυστικού “50 Let Pobedy” στα δυτικά του ακρωτηρίου Dezhnev. Για πρώτη φορά, ένα φορτηγό πλοίο μεγάλης χωρητικότητας πραγματοποίησε τον πλου κατά μήκος της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας τον Φεβρουάριο. Το δεξαμενόπλοιο διέσχισε με επιτυχία τα νερά τριών θαλασσών.

Το 2020, σχεδόν 33 εκατομμύρια τόνοι φορτίων μεταφέρθηκαν κατά μήκος της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας. Σύμφωνα με το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έως το 2024 η μεταφορά φορτίων κατά μήκος της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας θα πρέπει να αυξηθεί σε 80 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Πηγή: militaire.gr

Ο κόσμος αλλάζει κι ένα βίντεο από την Αρκτική μας το υπενθυμίζει Ο κόσμος αλλάζει κι ένα βίντεο από την Αρκτική μας το υπενθυμίζει Reviewed by Αρχαία Ελληνικά on Μαρτίου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.